Cumartesi, Ocak 07, 2006

Romeo ve Juliet'in Şehri : VERONA

İtalya'da Veneto Bölgesinin Venedik'ten sonra ikinci büyük şehri olan VERONA'nın büyük ünü Romeo ve Juliet'in vatanı olmasından geliyor.

Şehrin merkezindeki anfi tiyatro "Arena" MS 1.-3. yy. arasında görmüş olduğumuz son formuna ulaşmış. 22 bin seyirci kapasiteli tiyatro Roma döneminin de en büyük tiyatrolarından.

Günümüzde Arena hala İtalya'daki en önemli opera eserlerine, en ünlü opera sanatçılarına ve diğer sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Bunca resmin nedeni benim hiçbir etkinliğe denk gelmemiş olmamdan kaynaklı üzüntüdür. :(

Acaba Juliet'in balkonunun altında Romeo kaç gece sabahlamış, ne serenatlar yapmıştı?

Balkonun altındaki avluda Juliet'in heykeli var. Elinizi Juliet'in göğsüne koyup fotograf çektirmek gelenek. E tabii biz de geleneğe uyduk fotograf çektik ancak skan edilmediği için şu an buraya koyamıyorum. Ayrıca balkonun altındaki kapıdan içeri girerek salona adak bırakabiliyorsunuz. Hmmmm ben bıraktım, hiçbişey olmadı !!!!. Bu konuda bir kaynakça şöyle diyor:

ヴェローナを知らなくても、シェークスピアの「ロミオとジュリエット」という物語の名前は聞いたことがあるのではないでしょうか。そう、ここヴェローナは「ロミオとジュリエット」のモデルになった家があるという事でとても有名です。今もジュリエッターの家を訪れる観光客のは絶えることがありません。さすが恋愛に対する人々の関心・パワーといったものは、万国共通のようです。ちなみに上の写真は、ロミオとジュリエットが愛を語り合ったかの有名なバルコニーです。

.............ya işte böyle. Anlayan anladı. Anlamayanlar otursun Çince çalışsın. :):):) Ha Ha Ha.

Eski şehirin dar Mazzini ve Cappello caddeleri ( bu iki cadde üzerinde her türlü "marka" konfeksiyon, deri, mücevherat, ayakkabı vs. dükkanlarını bulabilirsiniz) 14. yy dan kalma Maffei Sarayı'nın, Lamberti Kulesi, Madonna Çeşmesi, Gardello Kulesi ve Tüccarların Evi'nin bulunduğu açık hava pazarı görünümündeki Erbe Meydanına açılıyor.



0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home